Der er en hel verden af muligheder, når det kommer til rådej. Rådej er den type dej, der bruges til at lave både pizzadej, wienerbrød, croissanter, kanelsnegle, snitter, tærter og meget, meget andet. Rådej er en meget alsidig dej, og det er derfor ikke underligt, at den er så populær. Her får du 5 bud på ting, du kan lave med rådej.

Pizzadej

Pizza er en klassiker, og den er faktisk ret nem at lave selv. Du skal bare have en god opskrift på pizzadej, og så er det ellers bare at følge den. Du kan vælge at lave din egen pizzabund eller købe færdiglavet dej. Hvis du vælger at lave din egen dej, kan du bruge rådej til at lave den med. Det er en nem og hurtig opskrift, og du kan vælge at lave en stor pizzabund, der kan fryses ned, og tage et stykke ud, når du har lyst til pizza.

Wienerbrød

Wienerbrød er også en klassiker, og det er også en type af dej, der er nem at lave selv. Du skal bruge en god opskrift på wienerdej, og så er det ellers bare at følge den. Du kan lave din egen dej eller købe færdiglavet dej. Foruden dej, så skal du jo lave den lækre fyld, som du smører på wienerbrødet, og det kan være rigtig svært. Heldigvis er der masser af opskrifter på nettet, hvor du kan finde en opskrift på fyld, der passer til de smagsløg, som du har.

Croissanter

Croissanter er en fransk klassiker, og denne type dej er også meget alsidig. Du kan både bruge den til croissanter, som du serverer til morgenmad, men du kan også bruge den til kanelsnegle og andre søde sager. Når du laver croissanter, er det vigtigt at huske at rulle dejen ud, så den bliver tyndere.

Snitter

Når man skal have snitter, som eksempelvis de klassiske hindbærsnitter, så skal man bruge rådej. Det er ikke altid, at man har en færdiglavet dej stående, og derfor er det rart at kunne lave sin egen. Når du laver din egen snitte, kan du fylde den med det, du har lyst til. Det kan være creme, marmelade, chokolade og andre ting, der kunne være lækre i en hindbærsnitte.

Tærter

Tærter kan også laves med rådej, og det er en nem måde at lave hjemmelavede tærter på. Når du laver tærtebund, skal du huske at lave en bund og en kant, som du kan fylde med creme eller andet, der passer til tærten. Du kan også lave en tærte uden kant, men det er mest klassiske tærter, der har kant.