Bananfluer er et udbredt problem i mange danske hjem. De irriterer både beboerne og gæsterne, og mange har svært ved at komme af med dem. De kan være en plage i haven, på terrassen eller i haven. Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan komme af med bananfluerne.

Sådan kommer du af med bananfluerne i dine planter

Bananfluer i planter kan være en alvorlig plage for mange planteejere. De kan æde sig ind i bladene og ændre på plantens udseende, og nogle gange kan bananfluerne tage livet af planterne. Men det er ikke alle planter, der er lige sårbare overfor bananfluer. Nogle planter kan tåle en større bananflues infektion, mens andre planter er helt immune overfor bananfluer.
For at finde ud af, hvilke planter der er mest sårbare overfor bananfluer, kan du bruge denne liste over de mest sårbare planter:

 • Hækplanter
 • Stauder
 • Buske
 • Blomster
 • Planter i potter
 • Planter i frugtbar jord
  Hvis du har en af de ovennævnte planter, så kan du med fordel gå efter et af disse fem råd til at komme af med bananfluerne:
 1. Anvend insektgift
  Du kan anvende insektgift til at dræbe bananfluerne. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at giftige også dræber andre insekter. Det kan f.eks. være guldøjer, som er en naturlig fjende af bananfluer.
 2. Placer fælder
  Du kan også anvende fælder til at dræbe bananfluerne. Fælderne kan være en meget effektiv måde at dræbe bananfluerne på, da de ikke bare dræber de fluer, der kommer i faldet, men også alle de fluer, der ser faldet.
 3. Smid planterne ud
  Du kan også bare smide planerne ud. Men det er ikke den mest effektive løsning, da vi naturligvis gerne vil beholde vores planter. Dertil kommer bananfluer let tilbage fra naturen igen.
 4. Sæt fluepapir ud
  Du kan også sætte fluepapir ud. Dette er dog kun effektivt, hvis du har meget stort område, da bananfluerne ikke føler sig tiltrukket af fluepapir.
 5. Sæt en flueklud ud
  Du kan også sætte en flueklud ud. Dette er dog kun effektivt, hvis du har meget stort område, da bananfluerne ikke føler sig tiltrukket af flueklud.

Konklusion

Som du kan se, så er der mange måder at komme af med bananfluerne på. De mest effektive måder er at anvende insektgift, sætte fælder op eller smide planterne ud. Dette er dog ikke altid en mulighed, da vi gerne vil beholde vores planter. Derfor kan det være en god idé at sætte fluepapir eller en flueklud ud. Dette er dog ikke særlig effektivt, hvis du har et stort område, da bananfluerne ikke føler sig tiltrukket af fluepapir eller flueklud.