Det er ikke simpelt at lave moderne smykker

En guldsmed kan bruge en række forskellige teknikker til at skabe smykker med kunstneriske former. En almindelig teknik er at bruge en støbeform. Dette indebærer, at man skaber et negativt aftryk af den ønskede form i et blødt materiale som f.eks. voks eller ler. Formen bruges derefter til at støbe smykket i det ønskede metal.

En anden teknik, der kan bruges til at skabe kunstneriske former, kaldes for “lost-wax casting”. Det drejer sig om at skabe en positiv skulptur af den ønskede form i voks. Voksskulpturen er derefter omgivet af en gipsform. Når gipsformen hærder, opvarmes den, indtil voksen smelter og slipper ud og efterlader et negativt aftryk af den ønskede form. Gipsformen kan derefter bruges til at støbe emnet i det ønskede metal. En tredje teknik, der kan bruges til at skabe kunstneriske former, kaldes “repoussé”. Det drejer sig om at hamre en metalplade fra bagsiden for at skabe et hævet design på forsiden. Denne teknik kan bruges til at skabe komplekse tredimensionelle former.

Alle disse teknikker kan bruges til at skabe smykker med smukke, kunstneriske former. Når du leder efter smykker med kunstneriske forme kan du med fordel kigge efter Jane Kønig øreringe, Sorelle halskæder og Polar Jewelry ringe. Her vil du finde smykker som er lavet ud af unikke måder at forme smykkerne på, enten ved hjælpe af specielle teknikker eller materialer, som i sin reneste form er unikke. 

Blandt Jane Kønig øreringe kan du finde øreringe som er snoede, sammensat af både perler, sten og metaller, som har fået en finurlig og anderledes form. Jane formår gang på gang at udforske og udfordre formgivningen og dens materialer, hvilket giver hende en helt særlig position i smykkebranchen – også med hensyn til form. Sorelle halskæden er et eksempel på, hvordan man kan bruge forskellige teknikker til at skabe kunstneriske former. Halskæderne består af perler, der er blevet formet fra naturens side. Dette skaber en smuk, tredimensionel form, som er unik og iøjnefaldende. Polar Jewelry’s ringe er alle fremstillet ved håndarbejde. Polar Jewelry laver alle deres forme fra bunde, hvori de ligger en stor dyd i at finpudse og ramme det absolut bedste resultat således at ringen kan holde i mange år og kvaliteten er helt i top.

Polar Jewelry’s ringe er perfekte, hvis du er på udkig efter noget særligt og unikt.

Alle disse dygtige guldsmede laver deres håndværk ud fra en traditionel tankegang og tilgang til fremstilling og udviklingen af smykkerne. Det er vigtigt at understrege at det er et håndværksfag, som er vigtigt at kunne mestre, hvis du ønsker at lave smykker i høj kvalitet. Selvom guldsmed ikke er en beskyttet titel kan man ofte fornemme på kvaliteten af smykkerne om der står en fagperson bag smykket og dets oprindelse.  Husk at når du handler ved jwlry.dk sørger vi altid for at du kan være sikker på at kvaliteten er i top og at det er mennesker med erfaring som udvælger dine smykker.

Kategorier