En Hyndeboks er Mere end Bare en Kasse

En af de bedste ting ved at eje en have er, at man kan sidde derude, og nyde vejret, når det endelig er blevet sommer. For mig er det en kur, der virker imod stort set alting. Hvis jeg har haft en lang og hård dag på arbejdet, og føler mig uendeligt stresset, så sætter jeg mig ud i haven. Efter nogle få minutter i havens idyl, omringet af smukke blomster og fuglesang, er min puls nede på et normalt niveau igen. Smilet er kommet frem på mine læber, og jeg føler igen, at jeg kan overskue mit liv. Der er nærmest ikke det problem, som jeg ikke bliver bedre til at håndtere, hvis jeg sætter mig ud i haven og tømmer hovedet et øjeblik.

Det danske vejr er dog ikke altid særligt indbydende, når det kommer til at sidde ude i det fri. Vi har mange dage med regn her i landet, og det er ofte sporadisk og uforudsigeligt. Selv på en lækker sommerdag kan skyerne pludseligt dukke op, blive mørke, og begynde at regne. Det er bare en del af livet i Danmark, og det er jo noget man kan vænne sig til.

Det giver dog en vis udfordring i forhold til, at kunne sidde udenfor. Når der konstant er risiko for, at det begynder at regne, så kan man ikke bare have hynderne stående uden beskyttelse. Omvendt er der ikke nogen der har lyst til, at sidde på en havestol uden en hynde. Komforten er vigtig for virkeligt at kunne slappe af og nyde haven og naturen. Der er en hynde altså helt og aldeles uundværlig.

Om sommeren kan det godt være fristende at finde hynderne frem, og så bare lade dem blive på stolene og bænken. Man håber jo på, at vejret holder! Men det er altså en høj risiko at påtage sig. Hvis det pludseligt begynder at regne, så bliver hynderne våde. Da hynderne befinder sig ude i det fri, så kan det ikke undgås, at svampesporer og lignende vil sætte sig i dem. Når de så bliver fugtige, så er det kun et spørgsmål om tid, før noget begynder at gro på dem. Ubeskyttede hynder bliver altså hurtigt ulækre eller går i stykker.

Det er selvfølgeligt grunden til, at man anskaffer sig en hyndeboks. Så har man et opbevaringssted til hynderne, og slipper for alle problemerne. Nogle af mine venner har dog spurgt mig, om jeg ikke bare kunne bruge en billig plastikkasse, i stedet for at investere i en hyndeboks.

Jeg kan godt se idéen: hvis målet bare er, at beskytte hynderne, så kan en almindelig kasse vel klare arbejdet. Men den idé misser de andre ting, som en hyndeboks bidrager med.

Det sikreste er nemlig, at gemme hynderne væk hver gang du ikke bruger dem, og finde dem frem igen, når du gerne vil sidde ned. En hyndeboks er derfor designet til hurtigt og nemt at tage ting ud og ind af den. Det kan være en lidt mere besværlig opgave med en almindelig kasse. Derudover så starter din oplevelse af haven jo nu med, at du finder hynderne frem. Hvis de skal findes frem fra en kedelig og grim plastikkasse, så går det ud over helhedsoplevelsen. En flot hyndeboks, der passer ind i havens design, giver derimod en god oplevelse fra starten af.

Kategorier