Skal du Vælge en Poncho eller en Regnjakke?

Når nu det regner godt og vel 150 dage om året her i Danmark, så er det vigtigt, at man er forberedt. Man kan ikke bare aflyse alle sine aftaler, fordi det pludseligt regner udenfor. Det er ikke en holdbar undskyldning: i regn og slud, skal du ud.

Det hjælper dog ikke noget, at man kæmper sig udenfor, og så bliver helt og aldeles gennemblødt. Hvad hjælper det, at du møder op til din aftale, hvis alt dit tøj er vådt når du når frem? Så der skal selvfølgeligt noget regntøj til. Det kan dog godt betale sig at tænke sig lidt om, før man køber sit regntøj. Du står nemlig overfor et køb, som vil komme dig til gavn 40% af årets dage. Når et problem eller en udfordring opstår så regelmæssigt, så kan det godt betale sig at investere i en god løsning.

Et billigt sæt gummi-regntøj løser umiddelbart problemet. Men har du lyst til, at bruge det tunge og besværlige gummiregntøj 150 dage om året? Vi kan godt leve med små gener her i livet. Men når de små irritationsmomenter er noget vi møder gang på gang, så begynder det at blive frustrerende. Det er noget der virkeligt kan ødelægge vores humør og gå ud over vores mentale overskud. Når nu du ved, at det vil regne cirka 150 dage i løbet af det næste år, hvorfor så ikke købe noget lækkert regntøj? Hvis du bruger lidt flere penge, på noget regntøj der er behageligt at have på, så vil du kunne nyde den beslutning mange gange.

Det er dog ikke nødvendigvis ligetil, sådan at vælge det bedste sæt regntøj. Der er trods alt mange muligheder at vælge imellem. En af de helt basale er, om du skal vælge en poncho eller en regnjakke. Når du har truffet den beslutning, så er det jo bare at vælge et godt mærke bagefter.

En poncho er egentligt bare et fancy ord for et regnslag. Man smider den bare over hovedet, og så er hele kroppen dækket. Den har typisk en hætte, og så hænger den ellers bare ned fra dine skuldre. Nogle ponchoer har ærmer, mens andre ikke har dem. En regnponcho er utrolig simpel, og den er hurtig at tage på.

En regnjakke er ligesom en almindelig jakke: den er bare vandtæt. Det betyder at den typisk har lommer og lignende praktiske funktioner. Det er også lettere at finde en moderigtig regnjakke til damer, end det er at finde en flot poncho.

Som jeg ser det, så er en poncho altså den simpleste løsning på at det regner. Den er hurtig og nem at bruge, fylder næsten ingenting, og holder dig tør i regnvejret. Men det er også det eneste den kan. Den pynter dig ikke op, den kan ikke bruges til opbevaring af diverse ting og så videre.

En regnjakke er derimod en jakke der er vandtæt. Den har altså alle de fordele som en almindelig jakke har, og så kan den samtidig holde dig tør. Du kan altså tænke på en regnjakke som en jakke med indbygget poncho.

Hele beslutningen beror altså på, om du går op i de ekstra ting, som en regnjakke kan give dig. Hvis din eneste bekymring er, at kunne holde dig tør når det regner, så er en poncho det perfekte valg.

Kategorier