Hvert eneste år, er der en del studerende der flytter fra Aalborg til København. Visse studier giver nemlig mest mening, at fortsætte i det Københavnske. Det sjove er, at man ikke behøver at skifte universitet som sådan ? der ligger nemlig en afdeling af Aalborg Universitet inde i København! Men bare fordi universitetet hedder det samme, så betyder det ikke, at det ikke er en stor forandring. Det er en meget anden atmosfære der findes i København, end den man er vant til fra Aalborg. Folk er ikke helt så afslappede, og folk er generelt mere individualistiske. Det kræver altså noget tilvænning, men det går typisk stærkt, og de fleste finder sig godt tilpas efter en måned eller to.

Der er dog én ting, som os Aalborgensere ikke holder op med at savne: festerne i Jomfru Ane Gade. Hvor vildt er det lige, at have en hel gade dedikeret til fest og byturer? Det er noget ganske unikt, og noget man sætter utroligt meget pris på som studerende. Man kan vælte ind og ud af de forskellige diskoteker og værtshuse, og skifte omgivelser rigtigt mange gange i løbet af en aften. Det er en svær oplevelse at beskrive, og hvis man prøver at dele det med en Københavner ryster de bare på hovedet. Det er så fjernt fra den måde de selv er vant til at gå i byen på, at de slet ikke kan se hvor fedt det er.

Så jeg valgte at gøre noget ved det. Jeg savnede Jomfru Ane Gade helt vildt meget, og havde samtidig lyst til at åbne Københavnernes øjne for, hvordan en fed bytur også kan se ud. Så jeg besluttede mig for at slæbe mine Københavnske medstuderende med til Aalborg. Jeg fandt en bus københavn aalborg der passede godt til et SU-budget, og så tog vi ellers afsted efter endt studiedag Fredag eftermiddag. Eller, det er ikke helt rigtigt: vi nåede lige at bunde et par øl i fredagsbaren før vi satte sejlt mod Nordjylland.

Det fede ved at rejse med bus frem for fly er, at man selv kan tage rigeligt med drikkevarer med sig. Vi holdt selvfølgeligt lidt igen, så det ikke blev alt for voldsomt ombord på bussen. Men der blev drukket en håndfuld øl, og spillet nogle drukspil. Det var alt sammen med til at gøre turen hurtig og smertefri: vi var alle overraskede, da vi pludseligt ankom i Aalborg. Tiden var fløjet afsted!

Der var selvfølgeligt allerede godt gang i Jomfru Ane Gade da vi ankom. Mine Københavnske var stadig lettere skeptiske, men den skepsis blev hurtigt gjort til skamme, da vi smuttede ind på den første klub. De kiggede spørgende på mig: skulle man ikke betale for at komme ind? Nej da! I Jomfru Ane Gade bevæger man sig fra sted til sted, og man betaler kun for sine drinks!