Sweatshirts Gør Hverdagen Lidt Mere Afslappet

En sweatshirt var i mange år et stykke tøj, som man kun havde på derhjemme. Det var ikke moderigtigt at gå rundt i en sweatshirt ude blandt andre mennesker. Alligevel ejede stort set alle sweatshirts dengang. Vi kommer nemlig ikke udenom, at en sweatshirt er noget af det mest behagelige man kan have på. Specielt en oversized sweatshirt er umulig at slå, når vi snakker komfort. Man kan smelte helt væk i trøjen, og føle at man får verdens rareste kram. Vi er altså villige til at ofre moden, indenfor hjemmets fire vægge, for at få den komfort, som en sweatshirt giver.

Det virker dog til, at den afslappede følelse fra sweatshirts er så vanedannende, at vi ikke kunne få nok. Folk brugte deres sweatshirts i skjul, fordi moden ikke gjorde plads til dem. Men hvor længe behøver man at holde noget skjult, som alle er enige i? På et eller andet tidspunkt gik det op for os alle sammen, at sweatshirts er så rare at have på, at ingen af os kan undvære dem. Hvis vi alle elsker sweatshirts, hvorfor så gemme dem derhjemme? Hvorfor kan vi ikke bare se hinanden i øjnene, og erkende: jeg elsker følelsen af, at have en sweatshirt på?

Det er der ingen rationel grund til, at vi ikke kan gøre. Så derfor gjorde vi det! Moden sagde én ting, men vores logik fortalte os noget andet. Nogle modige mennesker – særligt de kendte rappere i det amerikanske hip-hop miljø – valgte at bryde med konventionerne. De elskede deres sweatshirts, og det følte de ikke længere, der var nogen grund til at løbe fra. Så de begyndte at have deres sweatshirts på når de arrangerede koncerter. De var iklædt sweatshirts i musikvideoer og lignende. De gjorde det ikke nødvendigvis for at provokere. Med sweatshirts behøver man reelt ikke nogen undskyldning for at tage den på: den er behagelig, og det ved alle!

Når ens idoler kan gå med sweatshirts til daglig (og på ”arbejdet”), så giver man også sig selv lov. Så sweatshirts blev hurtigt udbredte i hele hip-hop miljøet. Da hip-hop så pludseligt blev populært i den bredere del af befolkningen, så fulgte den behagelige sweatshirt selvfølgeligt med.

Det er derfor vi i dag kan glæde os over, at sweatshirts gør hverdagen lidt mere afslappet. Der er masser af stress og jag i livet, så hvorfor ikke kæmpe lidt imod det? Der er intet i vejen for, at vi kan gøre noget godt for os selv, ved at tage noget afslappet tøj på. En sweatshirt gør ikke nødvendigvis ens arbejde nemmere eller mindre stressende. Men når man finder en pause i løbet af arbejdsdagen, så kan man virkeligt finde frem til den indre ro. Vores tøj signalerer ikke bare til omverdenen hvem vi er. Vi opfanger også selv signalet. Afslappende tøj fortæller os, at vi er i stand til at slappe af – og det er noget, der giver os ro.

Kategorier