Hvis du spørger 100 danskere om, hvad for en slags tøj der er deres yndlings, så vil omkring 70 af dem nok svare sweatshirts. Det er ikke nødvendigvis det tøj, de har mest lyst til at se andre have på ? det er en rimelig neutral oplevelse. Men når vi snakker personlig komfort, så er der ikke noget der slår en god sweatshirt. Det er ubeskriveligt behageligt at hoppe i en sweatshirt når man virkeligt trænger til at slappe af. Men føler sig nærmest omfavnet af en varm og kærlig sweatshirt, når man hiver den over hovedet. Det er som et kram der aldrig stopper.

Det virker måske slet ikke så mystisk: vi har trods alt alle erfaringer med sweatshirts. Men jeg tør vædde på, at der er nogle ting, du ikke allerede ved om sweatshirts. Jeg vil her dele tre af de ting med dig.

1. Sweatshirts førte til drama i New Zealand

Tilbage i 2008 var der pludseligt en helt masse drama omkring sweatshirts i New Zealand. Det var helt specifikt hættetrøjer der var i fokus. Der havde nemlig længe hærget en række fordomme omkring folk, der gik med hættetrøje, og det var problematisk. Mange unge mennesker beklagede sig derfor over den måde de blev betragtet og behandlet på, når de valgte at gå med hættetrøje. Det fik så meget opbakning, at politikerne i New Zealand til sidst så sig nødsagede til at reagere. Det førte til, at en række politikere stod frem foran parlamentsbygningen iklædt hættetrøjer, og holdt en tale om, hvordan ingen bør dømmes på baggrund af det tøj de har på.

2. En amerikansk rapper ejer den dyreste sweatshirt

Sweatshirts er generelt ikke specielt dyre. Men en amerikansk rapper ved navn Sean Diddy mente at den simple sweatshirt kunne gøre endnu mere fantastisk, ved at dække den med diamanter. Den diamant-beklædte sweatshirt blev så populær, at et museum i London endte med at købe den fra rapperen!

3. Sweatshirts er ældre end du tror

Mange forbinder sweatshirts, og specielt hættetrøjer, med hip-hop kulturen i USA. Det var da også de unge amerikanske rappere der gjorde sweatshirten til et modefænomen. Sweatshirts eksisterede dog i lang tid før det slog igennem som modetøj. Skruer vi tiden tilbage til omkring år 1932 var sweatshirts med hætter en opfindelse, der tjente det meget praktiske formål, at holde arbejderne varme når de sled og slæb om vinteren. Der er også mange der mener, at sweatshirts er endnu ældre end det. Alt efter ens definition af ?sweatshirt? kan man nemlig argumentere for, at variationer af den har eksisteret i tusindvis af år.

Forhåbentligt fører disse interessante historier om sweatshirt til, at du elsker din sweatshirt endnu højere. Mange tager sweatshirts for givet, men når man læser lidt op på historien, så kommer man virkeligt til at sætte pris på deres eksistens.